januar 2010

New header!

Kakao med rom!

Da har min kjære stemor laget kakao med rom og krem til meg! Partyparty sier jeg bare!

Sommerfølelse!

Jeg har sommerfølelse! Helt til jeg ser ut av vinduet... men sola skinner og det føles ut som det er sommer! Jeg gleder meg sånn til sommer at jeg begynner å grine snart!

Snøballkrig med Sigurd? Nei takk..

Slik leker Sigurd snøballkrig:

He's so cute^^,

Hva skjer med mat som ligger for lenge i en pose i en gymbag?

Det kan Øystein svare på! Her er et bilde av hva vi fant i gymbaggen hans og hvordan denne maten egentlig skulle ha sett ut om den ikke hadde ligger der så lenge:

Etter en stund vil altså polarbrød med brunost bli til grønn og hvit gugge.

10kroners-salg!

Jeg var på Kappahl og kjøpte rare ting for 10 kr per stk i går x)

Veska tenkte jeg å bruke på 80tallspartyet jeg skal på i februar, men jeg aner ikke om den egentlig er 80talls x)

Midt på natta

Nå har jeg kommet hjem fra Lasse og Lars Ø. Har vært der og sett film i dag: War of the worlds! I love that movie!
Det var uhyggelig stille da jeg gikk hjem i ste...

R.I.P. Rubics cube

Da kom den triste dagen hvor jeg klarte å miste deg i gulvet så du gikk i tusen knas... det går jo an å sette sammen en rubics cube igjen, men desverre knakk skjelettet på min, så den må limes om den skal virke mer...

Jeg prøvde å sette deg sammen så godt jeg kunne, men 1/3 av deg er liksom... helt løs og faller bare av...

Komponering

Søte bilder fra komponeringstimen i dag:

Spice Girls!

Jeg og Anita leker spice girls!

Nice ASS Anita! ;-)

Michael Bublé

Hva har jeg i lommene?

Jeg har så store lommer på jakka mi at jeg har plass til hele verden i dem!

Og det er plass til mer!

Hva har du i lommene?

omfg jeg klarte rubic's cube!

Med litt hjelp fra youtube har jeg faktisk klart å løse rubics cube! Skal si dere det ikke er enkelt selv om du får det forklart rett i trynet hva du skal gjøre :O jeg er så stolt av meg selv at jeg tror jeg må grine litt... og legge ut bilde! Jeg lover dere, jeg har ikke jukset! Jeg prøvde å ta av rutene og sette dem sammen riktig i går, men jeg fikk dem faktisk ikke av -.-

På tide å lære seg å løse den uten hjelpemidler nå...

Nå er det endelig onsdag!

Jeg har gått rundt og trodd det har vært onsdag i hele dag, og nå har det ENDELIG tippet over kanten og blitt onsdag. Så nå slipper jeg å plages mer på en stund. Kom foresten hjem til en bomba hybel i dag. Noen idioter hadde rota på rommet mitt og jeg ble SINT! Jeg ble sint og gjorde noe som jeg ikke kan skrive om her -.-  Men nå går det greit, for jeg har fått en kopp med bilde av en katt på av mamma, og jeg har fjerna alle rosinene fra gulvet mitt. Og gullerotbiten og chipsen under puta mi... hater mat i senga, så skjer dette én gang til så klikker jeg i vinkel!

Har foresten kjøpt Ylvis 3 i dag, ich frühe mich til å se den! Men først må jeg sove litt snart, og så må jeg på skolen. Skal på NTNU i morgen. Håper de deler ut gratis poser med masse stuff i, ellers blir dagen bortkasta.

Til slutt en beskjed til alle viktigperene der ute: slutt med det!


Dette er foresten bakgrunnsbildet på pc'en min, om noen lurte på det.

Rubiks hodepine? Helt enig!

Jeg leste på bladdah.blogg.no at Kristian sliter litt med rubics cube, så jeg tenkte det hadde vært gøy og teste den selv. Søkte på youtube for å finne litt hjelp, og det gikk bra i starten, men BAM!, så gikk det totally wrong! Får prøve igjen senere...

Btw, jeg leser bladdah.blogg.no fordi de har lagt meg til som venn på blogg, og jeg liker bloggen. Jeg ante faktisk ikke at de var på topplisten, for de bloggene leser jeg ikke, bortsett fra bladdah og malindus. Begynte foresten å lese malindus før den havnet på topplista.

Hvem bestemmer over livet mitt?

Jeg kom til å tenke på livet mitt... jeg går rundt på denne planeten og lever, men hva lever jeg for? Jeg går bare rundt og får ikke til noenting. Jeg prøver å være unik og å mestre ting, men jeg tror egentlig ikke jeg får det til. Hvem er det som bestemmer om jeg har fått til noe eller ikke? Er det jeg selv, familie, venner eller rett og slett høyere makter? Hvorfor skal jeg stresse rundt på jorda når jeg likevel ikke kommer til å gjøre noe spesielt for menneskeheten? Kan jeg ikke bare få fred og slippe å tenke på alt maset... kan jeg ikke bare slappe av og gjøre det jeg vil. Men igjen, hva er det jeg vil? Vet jeg det selv eller vet noen andre det? Akurat nå vil jeg kanskje slappe av litt forran dataen, men jeg vet ikke helt om det kanskje er noe jeg vil enda mer, bare at jeg ikke vet det selv enda. Ofte ønsker jeg at jeg var et barn så jeg kunne leke med ting jeg lekte med da jeg var mindre og ofte ønsker jeg at jeg var eldre. Men hvorfor kan jeg ikke være glad for at jeg er så gammel som jeg er? Vil jeg alltid ønske jeg hadde en annen alder uansett hvor gammel jeg er?

Jeg har foresten glemt hvordan man forelsker seg. Men har jeg noengang vært forelsket? Kanskje har jeg ikke det, og da kan jeg ikke ha glemt det. Da må jeg bare vente til jeg blir forelsket, så får jeg vite hvordan det er. Så nå vil jeg reise fram i tid så jeg kan oppleve det med en gang, altså ønsker jeg at jeg var eldre. Men hva med om jeg ønsker meg fram til den alderen jeg får oppleve forelskelse, men så vil jeg aldri oppleve det? Fyker jeg rett til livets ende eller blir jeg værende her i dette sekund? Hvorfor er jeg så tom? Og hvorfor føler jeg meg sulten rett etter at jeg har blitt mett? Hvorfor gir jeg etter for lysten min, og hvorfor hører jeg ikke på fornuften min? Hvorfor gråter jeg ikke når jeg har ordentlig mye å tenke på, men lar tårene strømme når det bare er en ting som opptar tankene mine? Hvorfor har jeg aldri skrevet så mange tanker som dette før, og hvorfor har jeg ingen svar?

Hva kommer egentlig til å skje med meg i morgen? Hvorfor føler jeg meg like nervøs som jeg gjør rett før jeg skal gå på scenen når jeg bare sitter på en stol og gjør vanlige ting?

Lær meg fløyte!

Jeg tenkte jeg skulle få til å spille noen takter fløyte på korsangen vi har i klassen... men jeg er ikke så god på teknikken med å spille lyse toner enda... ikke så rart når jeg egentlig spiller ttrombone... men jeg skal klare det! :-)
Har foresten hatt lyst til å spille fløyte istedet for trombone noen ganger... det har noe med størrelsen på instrumentene å gjøre -.-

Valentines Day<3

Nå tenkte jeg at jeg skulle skrive at jeg vet det er lenge til valentines day, men det er jo faktisk ikke det når jeg tenker meg om! Det er bare 4 uker til, og det går jo fort! Grunnen til at jeg skriver et innlegg om valentines day er fordi jeg skulle ønske jeg hadde en valentines date! Ja, jeg håper drømmeprinsen dukker opp rett før valentines day og inviterer meg på middag eller noe annet koselig!

17 Mai snart!?


Nå selges Norske flagg i butikken folkens! Løp og kjøp :-)

That 70's show!

That 70's show er rett og slett genialt! Jeg har bestemt meg for å se serien fra episode èn, men har ikke kommet så veldig langt enda. Jeg vil få med meg alle episodene! :P
Liker du That 70's show?

Hjelp barna på Haiti!

Klikk på bildet!

As you know, I party away misery

Når livet er teit, da drar jeg på privatfest til min kjære Anita. Det er alltid gøy, og det skal jeg gjøre i kveld! ;D  Nå kan jeg jo faktisk bestemme selv om jeg skal dra dit eller ikke og, for nå har jeg ikke noen som IKKE LIKER festene til Anita å ta hensyn til ;-)  Livet mitt er surt, men ingenting er så fælt at det ikke er godt for noe! Jeg koser meg til Anita jeg, for da føler jeg meg alltid inkludert!

Meg og Anita en vakker sommernatt!

Alex og Asgeir!

Denne er så latterlig morsom!

Sovna med lyset på, igjen..

I gårkveld/natt sovna jeg med lyset på, igjen... Jeg lå i senga og leste til prøven vi hadde i dag, som faktisk gikk veldig bra, så plutselig var jeg borte. Våkna klokka 7 i morges, og da sto lyset på enda. Det har skjedd før...
Fikk besøk av to dypfryste metallheads i går kveld, og de ville inn å varme seg før de fortsatte på den lange ferden fra butikken og hjem på hybelen. Det var ganske morsomt, for de viste meg mange gøyale videoer av dem på youtube!

Ja, Alex har på seg shorts ;-)

Dagens outfit! Ny mote folkens!

Dette er altså et dårlig random bilde av meg og den deilige kjeledressen min, men uansett, dagens outfit!<3
Mange som bruker kjeledress på skolen min faktisk, og jeg sier dere bare en ting: Det er godt å varme seg i en kjeledress når det er så kaldt ute som det har vært her i det siste!


Bruker du kjeledress på skolen om det er latterlig kaldt ute?

Midtnorsk Ungdomsstorband

www.myspace.com/mnusb

Too bad at de skrev at jeg heter Silje Vangen...

Dagens frustrasjon!

Jeg må bare få si at jeg blir DYPT skuffet når jeg hører at jeg får melding på mobilen, løper bort i vill iver for å se hvem som sender meg melding og oppdager at det er instrumentallæreren min som informerer om neste trombonetime som er i morgen, 1 time etter at skolen er ferdig, noe som betyr at jeg må sitte å vente på den teite timen den ene dagen i uka jeg egentlig slutter tidlig å skolen. Til informasjon så ble det der en lang setning. Men jeg er altså ikke så veldig begeistret over læreren min så jeg liker ikke å ha time med han. Jeg har en annen lærer i kulturskolen, men han kan jeg ikke be om å få ha på skolen for han er trompetist, ikke trombonist. That sucks, for han jeg har i kulturskolen liker jeg faktisk å ha time med! Men der får jeg ikke karakter, noe jeg gjør på skolen i timene med læreren jeg IKKE liker! Dagens frustrasjon over og ut..

Lyset i taket på rommet mitt har foresten gått...

44 ting du kanskje ikke visste om meg:

44 Ting du kanskje ikke visste om meg!


1. Jeg har ridd på en elefant.
2. Jeg har en hudsykdom som heter Ictyose.
3. Jeg har til sammen 4 stesøsken.
4. Jeg har 2 søstre.
5. Ingen av søstrene mine har samme far som meg.
6. Jeg har bodd i leilighet.
7. Jeg elsker ris med kikkoman.
8. Jeg er døpt på 17 Mai.
9. Farfar flagget den dagen jeg ble født.
10. Jeg er egentlig blondine..
11. ..Men jeg er født med kullsvart hår!
12. Jeg har hatt så langt hår at det nesten rakk ned til rumpa.
13. Jeg blir lett stressa og da klarer jeg ikke å gjøre noe... og det gjør meg mer stressa.
14. Jeg har aldri vært i syden...
15. ...Men jeg har vært i Sverige, Slovenia, Kroatsia og Englang.
16. Jeg er ekstremt mørkredd.
17. Jeg er redd for å fly, men synes også det er latterlig morsomt.
18. Jeg har aldri brukket noe.
19. Jeg gikk på fotball i et halvt år, men slutta siden vi tapte alle kampene.
20. Jeg fikk mitt første kyss da jeg var 14.
21. Det første og eneste seriøse forholdet mitt fikk jeg da jeg var 16. Det varte i 1 år.
22. Jeg kunne regne matte og bruke data da jeg var 3 år...
21. ...Men jeg lærte meg ikke å sykle på tohjulsykkel før jeg var 6 eller 7 år.
22. Jeg gikk før jeg hadde fylt 1 år.
23. Jeg kunne lese og skrive før jeg begynte på skolen.
24. Mitt yngste søskenbarn er litt over 1 år, og mitt eldste er over 30.
25. Jeg og pappa baker silkekaker hver jul, og det har vi gjort i over 10 år.
26. Jeg har alltid hatt flest guttevenner, men vil gjerne omgås mer med jenter!
27. Jeg har flyttet 5 ganger.
28. Jeg har hatt til sammen 3 stefedre og 2 stemødre.
29. Jeg har alltid hatt et godt forhold til kontaktlærerne mine.
30. Jeg hater vinter og å gå på ski.
31. Jeg har ikke gått på ski på 3 år.
32. Jeg nektet å bli med på en tredagers skitur i 10 klassen.
33. Jeg nektet å bli med hver gang klassen skulle i skibakken.
34. Jeg nekter å hoppe over bukken i gymmen fordi jeg ikke tørr.
35. Jeg er elendig på å lyve. For det meste sier jeg bare sannheten når noen spør for jeg klarer ikke si noe som er en total løgn.
36. I 8 klassen skulket jeg nesten annenhver dag.
37. Jeg har aldri besvimt.
38. Jeg har spilt i korps i 10 år.
39. Jeg spilte i storband for første gang da jeg var 12 år.
40. Favorittbandet mitt er Green Day. det var det første bandet jeg hørte på.
41. Jeg sluttet å spise nugatti for mange år siden. Det var favorittpålegget mitt, men nå liker jeg det ikke mer.
42. Min dårligste mattekarakter er 5-. Har bare fått den karakteren èn gang.
43. Jeg har bedre karakter i tysk enn jeg har i norsk og engelsk(!?) og jeg skjønner nesten ikke hva vi driver med i tysktimene.
44. Jeg er redd for å være alene...

Vannlekasje på skolen!

I går øvde vi i kjelleren på D-bygget på skolen... plutselig oppdaget vi at det drøyp fra taket...
 

Internetten var ute en tur

I gårkveld da jeg endelig hadde kommet meg hjem og blitt ferdig med rundvasken på kjøkkenet med store C, var internetten borte... Det var utrolig kjedelig etter en lang dag med kjøretime, øving og vasking. Nå sitter jeg hjemme i Snillfjorden for det er øving til UKM i dag. Har ikke laget noe mer på dansen enda, men har jo 1 1/2 time igjen på meg -.-

Legg merke til sykkelen i treet på det første bildet...

Tidlig opp

Har vært våken siden klokka 06:00 nå, og det er ganske irriterende siden jeg ikke skal gå til skolen før klokka 08:00... Vurderer å gå litt tidligere så jeg kan øve på piano før skolen siden jeg har så god tid.

Candyqueen

Jeg spiser så mye godteri at jeg kommer til å ese ut snart og bli like tjukk som... nei, skal ikke si det.. da blir jeg arvløs x)

Spørsmål!

Mange synes sikkert at det er teit å drive å svare på sånne lister med spørsmål... men det er ett eller annet med å svare på spørsmål om meg og livet mitt som får meg til å slappe av og tenke på hva jeg har gjort og hav jeg vil osv. Snedig egentlig, men jeg liker altså å svare på slike spørsmålslister.

bruker du
# p-piller - Det kommer jeg ikke til å si noe om her uansett. Om jeg bruker det eller ikke, så vil det være en privatsak.
# mer enn et flak papir på do - Ja
# større sko strørrelser enn 37 - Ja
# å drepe edderkopper med egne hender - Nei
# sminke - Ja
# solbriller hver dag - Nei

har du
# minst 3 tannbørster - Nei
# mobilen i senga når du sover - Av og til
# Noen klær du har arvet som er ALT for store - Nei
# svarte sokker på deg nå - Nei
# falt ut av sengen - Nei
# knust noens hjerte - Vet ikke helt..
# fått ditt eget hjerte knust  -Ja
# fått en drøm i oppfyllelse - Ja
# gjort noe du angrer på - Ja
# elsket noen så høyt at du har grått - Ja
# drept et dyr - Nei
# ringt med skjult nummer - Ja, sametinget faktisk
# vært forelsket i noen som ikke en gang visste hvem du var - Nei
# vært på nettet i over et døgn i strekk - Nei
# hatt en fantasivenn - Nei, fantasidyr
# sovet til klokka 5 på dagen - Ja
# hatt hull i tennene - Ja
# vært i begravelse - Ja
# suttet på tommelen -Husker ikke
# mistet en god venn - Ja
# vært i sverige - Ja
# baksnakket noen - Ja
# drukket gammel melk - Nei
# spist sushi - Nei
# holdt pusten i over ett minutt - Ja
# hatt kyssesyke - Ja
# besvimt - Nei
# blitt bitt av en hund -Ja
# måtte gå til rektor - Nei
# gått deg vill i en by - Nei
# vært mørkredd - Ja, er det
# grått av en film - Ja, løvenes konge ++
# lest en bok - Ja
# vært i verdensrommet - Er fra Mars, så ja
# spist en hel grandiosa - Nei
# sykdommer - ja

akkuratt nå
# hva har du på deg - Random klær
# hva hører du på nå - Hey Monday - How you love me now
# hvor er du - På hybelen
# hva ser du på - Dataen
# hva skulle du egentlig gjort - Øvd til geografiprøve+MIP-prøve, laget ukm-dans+ukm sang, gjort tysklekser/gehørlekser ++

svar helt ærlig
# pusser du tenner - Ja
# har du piercing noe sted -  Ørene
# har du noen tatoveringer - Nei, vil ha, mamma vil ikke
# kjører du ulovlig - Litt så
# røyker du eller snuser - Nei

personlig
# hva vil du bli - Skuespiller
# hva har vært den beste dagen i ditt liv - Den dagen ja.. vil ikke snakke om det
# har du en kjæreste - Nei
# hva pleier du å tenke på før du legger deg til og sove - Så mye forskjellig at jeg av og til ikke får sove
# er du glad i familien din - Ja
# er du glad i vennene dine - Ja

den siste personen som
# sov ved siden av deg - Omg, Sindre faktisk! Hah.. :P
# du spiste middag med - Mamma, Arild, Lotte, Runar, Sandra, Heidi
# du pratet med på telefonen - Mamma
# fikk deg til å le -  Arild

ville du helst
# pierce nesen eller tungen - Nesa
# være seriøs eller morsom - Kommer an på
# drikke hel eller lettmelk - Lett
# bli popstjerne eller skuespiller - Skuespiller

liker du best
# grå eller svart - Svart
# farger eller svart/hvitt bilde - Begge
# soloppgang eller solnedgang - solnedgang
# M&Ms eller skittles - Skittles
# sola eller månen - Begge
# vinter eller sommer - Sommer!
# 10 bekjente eller ha to bestevenner - 2 bestevenner kansje
# sol eller regn - sol
# vaniljeis eller sjokoladeis - Sjokolade

i den siste måneden, har du?
# hatt en kjæreste - Nei
# vært forelsket - Nei
# kjøpt noe du ikke har trengt - Ja
# synget foran mennesker - Ja
# blitt klemmet - Ja
# følt deg dum - Ja
# danced crazy - Ja
# klippet håret - Nei

Bruskorker!

Jeg har ganske mange av dem. De fleste er kjøpt på auksjon vel og merke.

Har MYE mer enn det som er på bildet!

Auch!

Leppa mi har sprukket!  Det var for noen dager siden så det har grodd en del nå, men det er fortsatt ganske synlig og ganske vondt!  Hater vinteren når den gjør dette mot meg...

BUUU for at jeg fikk gule tenner da jeg redigerte bildet for å få litt varmere farge...!

Glad jeg har bursdag snart!

For NÅ har jeg funnet ut hva jeg skulle ha ønsket meg til jul! Jeg ønsker meg The Sims 3 og Flåklypaspillet! Hadde det gamle flåklypaspillet før, men det funker ikke så bra nå, og koden til spillet er rotet bort. Desuten tror jeg ikke det går an å spille det på denne pc'n, så da kan jeg jo ønske meg den nye versjonen i bursdagsgave! Flåklypaspillet er det aller beste spillet som noen gang har blitt laget spør du meg!

Litt om min "sykdom"

Jeg har en hudsykdom som heter Iktyose (fiskehud på norsk), og jeg tenkte jeg skulle legge ut litt info om hva det er. Det er veldig greit at folk vet litt om hvorfor jeg er som jeg er. Jeg har ikke noe problemer med å vise huden min til venner osv, og om de sier at jeg enten ser bra ut en dag eller at jeg er ekstra tørr en dag så er det helt i orden for meg. Det viser bare at folk bryr seg. Litt værre er det om noen kommer og påpeker hvordan huden min ser ut osv, men jeg har levd med denne hudsykdommen så lenge at slike tilfeller plager meg egentlig ikke så mye mer heller. Det som er værst er jo at det ser så ufattelig stygt ut og at det føles like fælt som det ser ut. Så selv om alle rundt meg vet hva det er så liker jeg ikke å gå i kortbukse så beina mine synes for dem.

Hva er iktyose?

Ichtyosis vulgaris

Arvelig (hereditær) og ervervet iktyose tilhører en gruppe hudsykdommer med forstyrret forhorning av huden. Begge hovedtypene av iktyose opptrer likt. Hereditær ichtyosis vulgaris er den dominerende typen og utgjør ca. 95% av alle tilfeller.

Navnet iktyose er avledet av det greske ordet ichthys, som betyr fisk. Betegnelsen brukes til å beskrive utseendet av denne skjellende hudlidelsen. Huden får et skjelliknende ytterlag, kan bli grov og fortykket, og minner derfor om fiskehud. Iktyose er en arvelig sykdom, og flere arvemønstre forekommer med variabel alvorlighetsgrad av sykdommen.

Den vanligste formen, hereditær ichthyosis vulgaris, rammer 1 av 300 mennesker og forekommer over hele verden. De sjeldneste formene rammer kun 1 av 300.000 individer. Ervervet iktyose er svært sjelden og skyldes en underliggende systemsykdom. Iktyose forekommer like hyppig hos begge kjønn.

Hva forårsaker iktyose?

Iktyose er en sjelden sykdom som er lokalisert til de øvre hudlag (stratum corneum). Pasienter med iktyose har endringer i genene (mutasjoner) som fører til feil i hudcellene, og resultatet blir den typiske hudoverflaten. I noen tilfeller kan iktyose påvises før fødselen. Hudforandringene går fra mild rødhet i huden og/eller fin skjelling, til store, fastsittende, plateliknende skjell til blemmedannelse. De mest omfattende hudforandringene påtreffes ved de mest sjeldne, arvelige iktyoseformene.

Selv om de fleste iktyosetypene klassifiseres som arvelige, er det meget sjelden at det foreligger flere tilfeller i samme familie. Til det er denne hudsykdommen for sjelden, eller den gir ingen hudforandringer hos mange.

Hvordan arter ichtyosis vulgaris seg?

Iktyose, x-bundet 2

Denne dominerende iktyoseformen debuterer i tidlig barnealder. Tilstanden er karakterisert ved skjelldannelse og avskalling. Synlige skjell sitter lenge på og skaller gjerne av i klumper. Mange av barna med iktyose har i tillegg atopi i form av astma, eksem og høysnue. Iktyose medfører kosmetiske problemer og av og til sprekkdannelser i huden (hudfissurer). I disse hudsprekkene kan det oppstå infeksjoner.

Selv om huden ser og føles normal ved fødselen, blir den gradvis grovere og tørrere i spedbarns- og småbarnsalderen. Skjelldannelsen er mest fremtredende på strekkesidene til armer og ben og mangler på bøyesidene. Bleieområdet har vanligvis normal hud. Pannen og kinnene kan være forandret tidlig, men skjelldannelsen avtar gjerne på disse områdene med årene. Kløe kan oppstå som følge av tørr hud, og kløing/kloring kan føre til rødfarging av huden på de angrepne stedene. Barn med iktyose blir som regel merkbart bedre om sommeren.

Hudforandringene

Iktyose er karakterisert ved symmetrisk skjelldannelse i huden, noe som varierer fra knapt synlig grovhet og tørrhet til sterke, hornete flak. Skjellene er små, uregelmessige og polygonale i form. De er ofte oppkrøllet i kantene, noe som gir huden en røff overflate. Skjellene varierer i størrelse fra 1 mm til 1 cm i diameter, og fargen varierer fra hvit til skittengrå til brun. Mørkhudete personer får som regel mørkere skjell. Ulike typer skjelling kan forekomme på ulike områder, selv hos samme person.

Strekkeflatene på armer og bein er hyppigst involvert, særlig bena, og det er et skarpt skille mellom normale bøyefurer og omgivende tørr og skjellende hud. Ansiktet er ofte spart, sannsynligvis på grunn av økt talgutskillelse, men pannen og kinnene kan ha forandringer i tidlig barnealder. At bøyefurene går fri, tilskrives den relativt høyere temperaturen og fuktigheten i disse områdene.

Tørre fotsåler og håndflater foreligger ofte og får huden til å se skitten ut. Her sprekker huden lett opp, noe som kan føre til smertefulle sprekkdannelser, særlig ved tørt vær. Infeksjoner kan oppstå i disse sprekkene.

Hva er behandlingen?

Målet med behandlingen er å opprettholde hudfuktighet og forhindre infeksjoner. Fuktighetsbehandling er hovedbehandlingen. Lokale oppløsninger og salver smøres på to ganger daglig. Av og til brukes skjelløsende midler som Vaselin (salisylsyre). Kortisonsalver har ingen effekt på den tørre huden og skjellene, men ved plagsom kløe kan en mild kortisonsalve være nyttig.

Andre typer hudbehandling er under utvikling og utprøving, men foreløpig finnes ikke noen alternativ behandling.

Hvordan er prognosen?

Den vanlige iktyoseformen foreligger ikke ved fødselen. Den dukker opp hos de fleste med sykdommen i første leveår og foreligger hos nær alle med sykdommen omkring 5-årsalderen. Graden av skjelldannelse øker gjerne på frem til puberteten og avtar så med alderen.

Prognosen ved hereditær ichtyosis vulgaris er utmerket. Mange pasienter blir bedre med årene. Prognosen til de sjeldnere hereditære formene varierer fra de som dør som spedbarn - som i alvorlig harlekin iktyose eller alvorlig Netherton syndrom - til full helbredelse. Prognosen ved ervervet iktyose avhenger av alvorlighetsgraden til den underliggende systemsykdommen.

Outfit(?)

Jeg og Silje L. kjørte litt modell posering, så det blir dagens outfitbilde!

høhø

Første øving

Da var første øving til åpningsshowet til ukm i Snillfjord ferdig. 17 stk møtte opp og ville danse og synge, og det er jeg ganske fornøyd med! Vi fikk laget en bra start på dansen, og nå må teksten skrives ferdig. Dette blir råbra!
Nå skal jeg lage meg suppe og se noen episoder av 70's show før jeg legger meg. Kan sove lenge i morgen siden jeg ikke starter på skolen før klokka 10:10. Rett på skolen og ha gym altså! Så blir det musikk resten av dagen før jeg reiser hjem til Snillfjorden igjen for helga. Blir masse øving til geografiprøve og musikk i perspektiv-prøve i helga!


Reidar har en kul genser!

Too cool for school!

Ja, det er alt for kaldt til å gå på skolen nå! Men må jo gå alikavell. Det va 30 minus da jeg gikk til skolen i morges, og det er litt for kaldt. Ikke er det meldt noe varmere temperaturer heller, så jeg skal skaffe meg en kjeledress!


Øynene til Anita da vi kom på skolen. Øyevippene hadde frosset til is og smeltet igjen! (ikke bli sur for at jeg la ut bilde nå da! :P)

Outfit

Dagens outfit:

Bruker ikke å legge ut outfitbilder, men kan jo gjøre det av og til.

Twist and shout!

Jeg og Marius har twistet og prøvd å skrive tekst til UKM-sangen! Det er vanskeligere enn man tror!


Har funnet meg et nattbord nå, så jeg har kastet ut pappeskenattbordet mitt! Nattbordet funker også som en stol siden jeg kun har en stol på rommet og vi ikke har en eneste en på kjøkkenet eller stua.

Sleepyface

Det var 20 minusgrader på Orkanger i dag, og det er litt for kaldt! Da jeg gikk hjem etter sangtimen min frøs øyevippene mine til is! På skolen frøs jeg selv om jeg satt med ullgenser og to jakker ved en ovn. Det er sykt.
Har hatt min første kjøretime i dag foresten! Det gikk ganske bra, og jeg håper jeg får kjørt opp i slutten av Mars, men det kan kansje bli vanskelig å rekke.
Sovna litt i sta... i et par timer... så er litt trøtt!

Første dag på hybelen!

Nå har jeg frivillig tatt oppvasken og føler jeg har gjort dagens gode gjerning! Petter og Håvard har foresten vært på besøk i dag, og Petter har stort sett sovet hele tiden.


Petter sov så søtt på sofaen og ante ikke at jeg tok bilde.

Har foresten kjøpt meg ny bukse i dag. 199,- på bikbok!  Den var jævli fancy inni btw! ;D

Hybel-livet starter!

Nå har jeg kommet til rette på hybelen og alt rotet mitt er pakket ut. Nå sitter jeg og mr. Lee og koser oss med nudler og julebrus. Kjøttsmak på nudlene vel og merke. Det er så latterlig lite utvalg på søndagsbutikkene. Men klage skal jeg ikke, for jeg kan være glad for at det i det hele tatt var en åpen butikk her, for brødet mitt er frossent og jeg er sulten. Ellers så skulle jeg hatt en flaskeåpner til julebrusen men jeg får vel improvisere.
Bilder:Nattbordet mitt er foresten bare ei eske enda.

God morgen!

I dag har jeg altså sovet til klokka 2 igjen! Må få en slutt på dette siden skolen starter i morgen.. Tror jeg skal begynne med å IKKE legge meg klokka 5 på natta.
NÅ skal jeg ta med en dusj før jeg pakker de siste sakene og flytter på hybel! That's gonna be fun!

Jeg gleder meg til sommeren folkens! Jeg elsker sommeren og jeg skulle ønske vi mennesker kunne gått i dvale om vinteren.

Jeff Dunham and Peanut!

Part 1.

 
Part 2.


Part 3.

Come little rabbit - Akmal Shaikh

Fotokonkurranse

Jeg deltar i en fotokonkurranse på emmilille.blogg.no

UKM 2010 Snillfjord!

Nå sitter jeg og planlegger åpningsshowet for ukm 2010 i Snillfjord! Jeg skal arrangere workshop neste uke så jeg må skrive ferdig teksten på sangen og tenke litt på koreografi. Det blir et forrykende show om jeg får det som jeg vil! ;D Legger ved et bilde som et lite "hint" om hva som er åpningsshowets tema:

This is going to be awesome!

Nå skal jeg spille guitar hero!

Pearls!

Plutselig dukket alle perlene mine opp! :O

Her er de jeg plutselig fant..


Og her er alle samlet! ^^,
Btw, mange av dem har jeg fått av pappa når han har handlet "mysterie-esker" på auksjon! Man vet aldri hva som befinner seg i de latterlig billige eskene :P

Hybel-livet

På søndag tar jeg steget ut i verden igjen og flytter på hybel. Denne gangen for meg selv så jeg slipper å måtte flytte hjem til mamma igjen!

Jeg har pakket!

Welcome 2010!

Nyttårsfest i Rosmoveien! Det ble en fin start på det nye året :-)


hits